Familien Holmberg

Inger Lise og Jan Roger Holmbergs Slektsider (oppd. 2019.09.27)

>
Erik Holmberg

Erik Holmberg[1, 2, 3, 4]

Mann 1922 - 1998  (Alder 76)
Person ID: I11 | Tre: Familien | Anene til Jan Roger Holmberg  |  Sist endret: 17 Aug 2017
Har 34 aner og 5 etterkommere i dette slektstreet.

 Sett som standardperson    

Personlig informasjon    |    Media    |    Notater    |    Hendelseskart    |    Alle    |    PDF   |   Expand / Collapse All
 • Navn Erik Holmberg  [1, 4
  Slektskapmed Edna (Tutta) Lindeløff
  Født 23 Mai 1922 Glemmen, Østfold, Norge Finn alle personer med hendelser på dette stedet  [1, 4
  Døpt 6 Aug 1922 Glemmen nye kirke , Fredrikstad , Østfold Finn alle personer med hendelser på dette stedet  [1, 4
  Kjønn Mann 
  Død 18 Sep 1998 Kråkerøy, Østfold, Norge Finn alle personer med hendelser på dette stedet 
  Gravlagt 25 Sep 1998 Kråkerøy kirke, Østfold Finn alle personer med hendelser på dette stedet 

  Foreldre

  Famile ID: F7 Gruppeskjema  |  Familiediagram  
  Far Arnold Frithjof Holmberg (ID:I12),   f. 6 Des 1898, Fredrikstad, Østfold, Norge Finn alle personer med hendelser på dette stedet,   d. 13 Des 1930, Fredrikstad, Østfold, Norge Finn alle personer med hendelser på dette stedet  (Alder 32) 
  Mor Olga Pettersen (ID:I13),   f. 26 Jun 1904, Glemmen, Østfold, Norge Finn alle personer med hendelser på dette stedet,   d. 12 Okt 1977, Fredrikstad, Østfold, Norge Finn alle personer med hendelser på dette stedet  (Alder 73)
  ▸ Andre partnere: Thorkildsen  

  Familie

  Famile ID: F6 Gruppeskjema  |  Familiediagram  |  Sist endret: 6 Nov 2014   
  Kone Synøve Helene Hansen (ID:I10),   f. 24 Mai 1921, Møllerodden, Kråkerøy, Østfold, Norge Finn alle personer med hendelser på dette stedet,   d. 24 Sep 2007, Soliheimen, Kråkerøy, Østfold, Norge Finn alle personer med hendelser på dette stedet  (Alder 86) 
  Gift 25 Mai 1946 Kråkerøy kirke, Østfold Finn alle personer med hendelser på dette stedet 
  Barn 
  +

  1. Nålevende (ID:I1)

  Historier
  Erik Holmberg
Erik i FFK og på Landslaget i fotball. (pdf)
  Erik Holmberg Erik i FFK og på Landslaget i fotball. (pdf)
  Av JRHolmberg

  Andre personlige hendelser

  Yrke - occu Kranfører, Formann, DENOFA
  Bolig - Resi Møllerodden, Kråkerøy, Østfold, Norge Finn alle personer med hendelser på dette stedet  – Adresse: Furulyveien 2, Kråkerøy 1673, Norge
  Person ID I11 Familien | Anene til Jan Roger Holmberg
 • Notater

  • Erik Holmberg


   Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

   Erik Holmberg


   Født 23. mai 1922
   Fredrikstad
   Død 18. september 1998 (76 år)
   Fredrikstad
   Nasjonalitet Norge
   Sport fotball
   Posisjon forsvar
   Klubb(er) Fredrikstad Fotballklubb, Norges herrelandslag i fotball

   Erik Holmberg (født 23. mai 1922 i Fredrikstad, død 18. september 1998 samme sted) var en norsk fotballspiller (forsvarsspiller). Han fikk 27 landskamper for Norge fra 1946.

   Holmberg spilte hele karrieren for Fredrikstad (FFK) og vant NM i 1950 og vant hovedserien 1948–49, 1950–51, 1951–52 og 1953–54.

   Etter endt karriere tok Holmberg over som trener for FFK i 1956-1957 og vant både cup og serie i sitt første år. Han var trener i ytterligere to sesonger. I 1962 tok han over som trener etter at klubbens østerrikske trener Ferdinand Schaffer trakk seg midt i sesongen. I 1965 steppet han inn som trener etter at den engelske treneren Frank Soo gikk av. I årene 1966-68 var Holmberg trener for Østsiden IL.

   Eksterne lenker   (en) Erik Holmbergs profil på Sports-Reference (OL-resultater)Redigere på wikidata
   (en) Erik Holmbergs spillerprofil hos FIFARedigere på wikidata
   (en) Erik Holmbergs spillerprofil på national-football-teams.comRedigere på wikidata
   Erik Holmberg på ffksupporter.net
   (en) Erik Holmberg på Eu-Football.info [5]
  • I FFK 1945-56
   Erik Holmberg kom tidlig med i Fredrikstad Fotballklubb, og rakk å bli juniormester som 17-åring i 1939, før krig og okkupasjon satte en foreløpig stopper for både Holmberg og FFK.
   Debuten på A-laget fikk han i frigjøringsåret 1945, i åpningskampen på Stadion mot Sarpsborg 3. juli - en kamp FFK vant 2-1. Det gikk ikke lang tid før han markerte seg som en av lagets mest fremtredende spillere. Fra sin senterhalfposisjon var han med å spille FFK fram til NM-finalen i 1945 og 46, men begge ganger ble det tap for Lyn. Taps-hat trick-et ble fullendt med finaletapet for Sarpsborg i 1948.
   Holmbergs første mesterskapstriumf kom i stedet i den første utgaven av Hovedserien i 1949 med 3-0 over Vålerengen, og året etter kom også hans eneste cupmesterskap, etter finaleseier med samme siffer over Brann.
   Norgesmestere 1950. Bak fra venstre: Thorleif Larsen, Leif Pedersen, Odd Aas, Henry Johannessen, Willy Olsen. Midten fra venstre: Bjørn Spydevold, Erik Holmberg, Odd Andersen. Foran fra venstre: Åge Spydevold, Kjell Huth, Odd Carlsen. Foto: FFK
   Ved inngangen til 50-tallet var Holmberg etablert som Fredrikstads dominerende spiller og lederskikkelse, og med ham som kaptein og sjef i forsvaret vant klubben tre nye seriemesterskap i 1951, 1952 og 1954.
   Etter 1956-sesongen overlot han plassen til yngre krefter og la opp som spiller.
   Holmberg debuterte på landslaget sommeren 1946, som innbytter mot Danmark. Det første året spilte han senterhalf, men ble siden for det meste brukt som back. På selveste julaften 1948 var han med på Norges lag som møtte Egypt i Kairo. Holmberg ble dermed den første FFKer som spilte landskamp utenfor Europa.
   Han ble snart en betydningsfull spiller også på landslaget, som hadde en god periode rundt tiårsskiftet. Høydepunktene i karrieren var borteseirene over Danmark i 1948 og Sverige i 1951. I 1952 var Holmberg med på Norges lag under OL i Helsingfors. Bjørn Spydevold, Henry Johannessen og Leif Pedersen var også med på laget. Holmberg var ved flere anledninger landslagets kaptein i løpet av 1952, og samme år fikk han også Gullklokka.
   Landslaget som ble nordiske mestere etter å ha slått Sverige 4-3 i Göteborg 30. september 1951. Fra venstre: Tom Blohm, Holmberg, Harry Boye Karlsen, Egil Lærum, Thorbjørn Svenssen, Bjørn Spydevold (Fredrikstad), Gunnar Thoresen, Per Bredesen, Odd Wang Sørensen, Ragnar Hvidsten, Gunnar Dahlen.
   Holmberg var en rolig og sikker forsvarer, med god plasseringsevne og presisjon i pasningene. Han ble også kjent som en robust duellspiller, og kunne til tider være i overkant tøff i taklingene. Best huskes han likevel for sitt fremragende hodespill, der han trakk veksler på en imponerende stor rekkevidde.
   I desember 1956 ble Holmberg valgt til klubbens oppmann. Like etter tilbød han seg å trene laget sammen med Tollef Larsen. Styret var begeistret for tilbudet, men...
   "Begge ble gjort oppmerksomme på at de ikke kunne få noen godtgjørelse for arbeidet da de er valgte tillitsmenn i klubben."

   FFKs styre 1957: Karl Olsen, Ragnvald Johansen, Egill Røed, Tollef Olsen, Erik Holmberg, Folke Andersson, Henry Olsen.
   Holmberg trente FFK i tre år og ledet laget til "the double" allerede i sin første sesongen. Med to lekne unggutter ved navn Per "Snæbbus" Kristoffersen og Bjørn Borgen på topp ledet han FFK til "the double" i 1957.
   Etter dobbelttriumfen i 1957 skrev Kjell Stenmarch følgende:
   "Erik Holmbergs arbeide som oppmann er kanskje, når alt kommer til alt den viktigste årsak [til suksessen]. Hermed skal det absolutt ikke forringes, det som tidligere oppmenn har utført. Det er "bare" det at Holmberg selv har vært en typisk eksponent for de "selvpinende" idrettsmenn.
   Ved å gå direkte fra A-laget til oppmannsjobben hadde han den nødvendige kontakt med guttene, og Holmberg hadde ikke stagnert i egne selververvede erfaringer og teorier. Det første han gjorde var å søke nye impulser."
   Suksessen gjorde at han året etter sa fra seg vervet som oppmann og konsentrerte seg fullt og helt om trenergjerningen. Lønnen var på 4000,- i året. Han beholdt stillingen som FFKs hovedtrener ut 1959.
   FFK Old Boys Østlandsmestere 1963: Reidar Kristiansen, Åge Spydevold, Kjell Huth, Per Spydevold, Gunnar Andreassen. Alf Aas, Helge Sveberg, Erik Holmberg, Henry Johannessen, Leif Pedersen, Odd Andersen.
   Fra ffksupporter.nets utklippssamling
   Etter 1962-sesongen trakk FFKs østerriske trener Ferdinand Schaffer seg, og klubben måtte ut på trenerjakt. Erik Holmberg takket etter hvert ja, men kun frem til sommeren - han var nemlig opptatt med å bygge på huset sitt. Noen stor suksess ble det ikke, til sommeren lå laget sist på tabellen. Men en sterk høstspurt sikret til slutt en 4. plass.
   I 1965 var han nok en gang tilbake som trener etter at konflikten med den engelske treneren Frank Soo hadde gjort det klart at det var uaktuelt å ha en trener som ikke var fra Skandinavia. Heller ikke denne gangen ble Holmberg noen suksess. En 5. plass i serien og en pinlig 2. rundeexit var noe nær en katastrofe. Året etter ble han avløst av Bjørn Spydevold.
   I perioden 1966-68 var Erik Holmberg trener for Østsiden IL.
   På midten av 70-tallet trente Holmberg juniorene til FFK, og i 1976 ledet han juniorlaget til NM-gull. Med på laget var blant annet 18 år gamle Per Egil Ahlsen. Holmberg skal også ha æren for å ha omskolert Kai Erik Herlovsen fra spiss til midtstopper, og med det startet karrieren til en av FFKs største forsvarsspillere gjennom tidende.
   Erik Holmberg ble utnevnt til æresmedlem i 1988.
   Ørn Hortens senere toppspiller Per Bredesen debuterte som 15-åring i en treningskamp mot FFK i 1946. At Ørn tapte 2-4 gjorde ikke så mye for unggutten. Han gledet seg mest til å ta Bjørn Spydevold og Erik Holmberg i hånden og takke for kampen.
   Til tross for at han ikke fikk sett noe særlig av ham valgte Arne Scheie å sette Erik Holmberg opp på sitt drømme-FFK-lag i 1999.
   - Dessverre fikk jeg bare et glimt av ham. Men etter hva jeg har lest og hørt om Erik Holmberg, er han et must på et FFK-lag gjennom alle tider.
   Erik Holmberg gikk bort i 1998.
   Erik Holmbergs meritter:
   27 A-landskamper (1946-53)
   OL-deltager 1952
   3 B-landskamper (1952-53)
   Norgesmester 1950
   Cupfinalist 1945, 46, 48, 54
   Seriemester 1948/49, 50/51, 51/52, 53/54
   Seriefinalist 1949/50, 54/55, 55/56
  • (Research):Dåpsattesten i trebok
 • Bilder
 • Hendelseskart

  Link til Google MapsFødt - 23 Mai 1922 - Glemmen, Østfold, Norge Finn alle personer med hendelser på dette stedet Link til Google Earth
  Link til Google MapsDøpt - 6 Aug 1922 - Glemmen nye kirke , Fredrikstad , Østfold Finn alle personer med hendelser på dette stedet Link til Google Earth
  Link til Google MapsGift - 25 Mai 1946 - Kråkerøy kirke, Østfold Finn alle personer med hendelser på dette stedet Link til Google Earth
  Link til Google MapsDød - 18 Sep 1998 - Kråkerøy, Østfold, Norge Finn alle personer med hendelser på dette stedet Link til Google Earth
  Link til Google MapsGravlagt - 25 Sep 1998 - Kråkerøy kirke, Østfold Finn alle personer med hendelser på dette stedet Link til Google Earth
  Link til Google MapsBolig - Resi - - Møllerodden, Kråkerøy, Østfold, Norge Finn alle personer med hendelser på dette stedet Link til Google Earth
   = Link til Google Earth 
   : Adresse       : Lokasjon       : By       : Fylke/Grevskap       : Stat/Provins       : Land       : Ikke satt
 • Kilde Henvisning

  Kilder (Log in)  Kilder (Log in)