Ca år 1000, et eller flere vikingskip legger til ved stranden på Møllerodden. Kanskje kommer skipene fra England etter et raid. En person fra skipet går oppover den naturlige kløften fra stranden. Han finner en klove i fjellet og gjemmer mange sølvmynter og en sølvbarre. Vikingen rusler ned til båten for aldri å vende tilbake.
I 1880 var det en liten jente som gikk og samlet blomsterjord under de store ekene (ved lekeparken) på nordsiden av Mølleroddveien 100 meter fra stranden. Da hun stakk hånden inn i en fjellklove for å rake fram jord under løvet, fant hun en hel del fremmede mynter. Det var over 80 stykker av dem, pluss en liten sølvbarre. Sølvet er preget for kong Ethelred II.
Kanskje er skatten et resultat av viking toktene til Engeland og er en del av løsepengene som Kong Ethelred betalte.
I 994 kom en norrøn flåte, bestående av både daner og nordmenn, og som hadde økt i antall siden slagene i 991, opp utløpet av Themsen og seilte mot London.
Slaget som ble utkjempet fikk ingen avgjørelse. Det ble arrangert et møte med de norrøne lederne, og den fremste blant dem var Olav Tryggvason. Det ble inngått en utrolig overensstemmelse. En avtale ble signert mellom Æthelred og Olav Tryggvason som sørget for et tilsynelatende sivilisert opplegg mellom angriperne og de engelske lederne, og som skulle regulere uenigheter og handel. Avtalen innbar også at drapene og herjingene fra tidligere år skulle være glemt, og i henhold til de etterlatt tekstene ble slått fast at 22 000 pund i gull og sølv skulle betales til de norrøne som prisen for fred. I 994 ble Olav Tryggvason, som allerede var døpt som kristen, bekreftet på nytt som kristen i en seremoni ved Andover i Hampshire; kong Æthelred sto som hans sponsor. Etter å ha mottatt gaver lovte nordmannen «at han aldri ville komme tilbake til England i fiendskap». Olav forlot deretter England med sine folk og kom faktisk aldri tilbake til England, men «andre deler av vikingenes hær synes å ha besluttet å bli værende i England ettersom det er åpenbart fra avtalen at en del hadde valgt å gå inn i kong Æthelreds tjeneste som leiesoldater.
Den gangen var vannet 3 til 4 metere høyere, bukten nederst i Mølleroddveien dannet et perfekt sted for strandhugg. Var dette den siste plassen de la til før de var hjemme? Hvem hadde så store ressurser at de kunne utruste et havgående skip - høvdingene som holdt til på Rolvøy? Der hvor Tuneskipet og Rostadskipet stammer fra? Hvorfor ble myntene gjemt på Møllerodden? At myntene stammer fra Kong Ethelred er det ikke tvil om. Hvordan kan de ha kommet dit og hvorfor har de ikke bltt hentet igjen, er en gåte. Her kan fantasien få fritt spillerom.